Auto trke WTCC

Manjak sreće za Borkovića, Hondi prvi podijum

Nakon osvojenog jedanaestog mesta u prvoj trci, Dušan Borković je oštetio Hondu na drugoj trci usled čega je morao da napusti stazu. Trku je obeležilo prisustvo vozila bezbednosti, koje se gotovo tri kruga nije pomeralo sa staze zbog blata na stazi.

Sebastien Loeb osvojio je drugu trku na stazi Terme de Rio Hondo. Drugu poziciju osvojio je pobednik prve trke Jose Maria Lopez. Tiago Monteiro stao je na put Citroenu u nameri da osvoji još jednu 1-2-3 trku i doveo je Hondu do prvog podijuma u sezoni.

Gabriele Tarquini završio je trku na četvrtoj poziciji, a član Sebastien Loeb tima Mehdi Bennani uspeo je da se progura do pete pozicije. Mađar Norbert Michelisz u Hondi stigao je do šeste pozicije.

Ma Qing Hua koji je u trenutku kada je safety car bio na stazi otišao u pit zbog čišćenja automobila, ali je nakon povratka uspeo da stigne do sedme pozicije. Najbolje plasirani Cruze bio je onaj na osmom mestu, za čijim volanom je sedeo Tom Chilton.

Još jedna Honda, za čijim volanom je Rickard Rydell, našla se na devetom mestu, dok je Francuz Gregoire Demoustier uspeo da stigne do prve pobede.

U trenutku kada je Dušan Borković bio na devetoj pozciji, ušao je u nekoliko duela, usled čega je sišao sa staze i oštetio auto. Dušan je tom prilikom udario nogu, ali je sve u redu.

Duca 1

 

Duca 2

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video