Malerozna godina za Đorđa Rakića

Mladi Novosađanin Đorđe Rakić koji nastupa u klasi 125SP imao je ambicije je da mu 2016. godina bude šampionska. Godina u kojoj će se popeti na postolje. Međutim, kako je ovaj sport pre svega tehnički, Đorđu sreća nije bila naklonjena.

Đorđe je sezonu startovao u Slovačkoj, gde je doživeo prvi kvar, ujedno i najozbiljniji. Dok se borio za bolju poziciju, Đorđe je osetio da njegov motor ne ide kao u prethodnim krugovima. Poslednja tri kruga trke vozio je sa problemom na cilindru.

Nakon što je motocikl sređen, Đorđe je tokom druge trke u Kraljevu bio na sigurnoj drugoj poziciji, sve do polovine poslednjeg kruga, kada je Rakić ostao bez menjača. Kvar je bio sitan – otkačila se spona izmđu poluge menjača i agregata, tako da je kroz cilj prošao kao poslednji.

Treći trkački vikend održan je na Grobniku, trka koja se podovala za Alpe Adria šampionat. Uveren u sebe, Rakić je krenuo prvu trku sigurno, ali ni ovog puta nije imao sreće. U poslednjem krugu prve trke, Rakić je ostao bez lanca. Zbog toga je u nedeljnoj trci morao da startuje kao poslednji.

Bliži nam se Kraljevo i druga trka šampionata Srbije, a Rakić veruje da će ovog puta imati više sreće i najavljuje dobru borbu u klasi 125SP.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video