Auto trke ETCC

Malerozan vikend za Stefanovskog na prvoj trci ETCC-a

Sve je počelo sjajno, Igor se vozio dosta dobro i pravio sjajna vremena po krugu, dok nije došao na red da pokuša da napravi brzi krug. U svom najbržem krugu na kvalifikacijama dobio je udarac od Fieste s1600.

„Kako sam se približavao takmičaru u Fiestu, vozač je otvorio putanju, i ja sam mislio da me je video i da me pušta da prođem, ali ipak ispalo je da me on nije uopšte video, a to „otvaranje“ bilo je ustvari duboki ulaz u krivinu, jer je promašio putanju. Kako sam ušao u zadnji zavoj pred startno ciljni pravac, on me je zatvorio i udario, pri čemu sam polomio viljušku i prednji amortizer.“

Sa tim vremenom Igor Stefanovski dospeo je samo do 9. startne pozicije na prvoj trci. Ali već u prvoj trci na prvoj krivini posle starta Igor je opet bio udaren, ovog puta od Krisa Richardsa, a pri tome je bila iskrivljena unutrašnja spona auta i sa tako krivim volanom uspeo je da odvoza trku. Ali tim nije uspeo popraviti auto u predviđenom vremenu, tako da je Igor morao startovati iz boksa a time je završio drugu trku na sedmoj poziciji osvojivši prve bodove.

Nadamo se da ćemo na Slovakiaringu imati bolji plasman, jer ta staza više odgovara Igoru, a i tim je već napravio test tamo i rezultati su bili sjajni.

izvor: brzkrug.com

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video