Auto trke Formula 1

Maldonado radi na povratku u Formulu 1

Ovaj Venecuelanac jako želi da se nađe sledeće sezone na gridu Formule 1.

Pastor Maldonado koji je u svojoj karijeri vozio za timove Williamsa i Lotusa je na kraju 2015. godine ostao bez podrške svog najvećeg sponzora, naftne kompanije PDVSA koja je zapala u probleme na tržištu derivata.

Ipak, Venecuelanac se nada se može vratiti u šampionat i to već naredne sezone.

“Već pregovaram sa nekoliko timova i mogu vam reći da sa poprilično optimističan. Nažalost, određene stvari su me udaljile iz šampionata i nikada nije lako kada morate da se vratite. Kao prvo bilo mi je teško da prihvatim da ove sezone neću biti na gridu, ali kada sam video Renaultove performanse onda mi je bilo lakše. Već pričam sa nekim timovima i nadam se da ću se pojaviti u nekim od bolida u Australiji.”

FIA je pre samo nekoliko dana izbacila provizornu listu vozača i timova za narednu sezonu, po kojoj se vidi da su jedina preostala slobodna mesta ostala u Sauberu, Manoru i Mercedesu.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video