Maldonado očekuje borbu u Šangaju

Pastor Maldonado veruje da će Lotus biti u stanju da se bori za dobru poziciju u Kini, sledećeg vikenda.

Maldonado nije završio prve dve trke u sezoni, u Maleziji prošlog vikenda i već posle prvog ugla u Australiji.

Ovaj put, međutim, on je mogao da nastavi, iako je morao da se povuče devet devet krugova pre kraja, zbog problema sa kočnicama.

„Bilo je frustrirajuće (taj problem na samom startu), pogotovo što sam u to momentu sustigao automobile koji su bili isped, ali kako sam imao probleme sa kočnicama, nisam mogao da napadnem! To je trkanje. Nisam bio baš srećan, posebno u prvim uglovima prve dve trke, ali sa druge strane, imamo bolid koji je konkurentniji i to kaže da kroz sezonu možemo da se borimo za bodove,“ rekao je Maldonado, u odbrojavanju do treće trke u 2015 F1 šampionatu.

„Potencijal automobila je tu, samo treba da sastavimo sve zajedno, i rezultati će doći.“

„Mislim da ćemo biti u sličnoj poziciji u Kini, u kojoj smo bili u prvoj i drugoj trci, tako da se borimo za deset najboljih u kvalifikacijama, a zatim i u trci,“ dodao je.

„Hajde da vidimo  kakvi su uslovi na stazi, vreme, kako se automobil oseća, i koliko dobra podešavanja možemo da podesimo. Uveren sam da možemo da se borimo za dobre pozicije.“

Na pitanje šta će morati da uradi kako bi se osiguralo da prođe kroz prvu krivinu u Šangaju nepovređen, on je odgovorio: „Prvi ugao jednog Grand Prixa je uvek uzbudljiv jer morate da balansirate, a u mogućnosti ste da nadoknadite mesta, uz rizik da ćete ih izgubiti. Svakako, u prve dve trke u sezoni sam bio žrtva incidenata drugih vozača, i to je ponekad trkanje. Prvi uglovi u Šangaju su prilično zanimljivi kada imaš pristojan prodor u prvi ugao, ali to se uliva direktno u ugao dva, tako da možete biti poprilično zauzeti.

„Radujem se izlasku na stazu, i nadam se čistom vikendu i da ćemo biti u mogućnosti da dobijemo neke poene.“

 

Foto: caraotadigital.net

Video