Mahindra poželela dobrodošlicu Peugeotu u Moto3

Peugeot će u 2016. godini debitovati u Moto3 šampionatu sa modelom pod nazivom MGP3O. Francuzi su odabrali ekipu Saxoprint Racing Team Germany.

Mahindra grupacija je s ponosom objavila da će čuveni brend Peugeot u 2016. godini debitovati u Moto3 šampionatu. Za vozače ovog brenda odabrani su iskusni Francuz Alexis Masbou i dvadesetjednogodišnji Scot John McPhee.

Mahindra je s 51% udela u vlasništvu, postala većinski vlasnik najstarijeg proizvođača motocikala još 2014. godine. Ove godine Mahinda-Peugeot MGP3O je vožen u CEV šampionatu Italije, gde su uspeli da osvoje titulu za vozača i konstruktora, a sve to s motorom u rukama šesnaestogodišnjeg Marca Bezzecchia.

Istorijska Francuska marka koja je još 1898. godine proizvela prvi motocikl, a tokom pedesetih godina prošlog veka osvajala čuvena takmičenja kao što je Bol D’Or, vraća se u najviši vrh takmičenja.

Predsednik Mahindre, Ruzbeh Irani, izjavio je da se raduje proširenju broja motocikala iz ove grupacije na startnom gridu Moto3 kategorije i veruje da će sezona koja predstoji biti najuspešnija za njih.

Izvršni direktor Mahindre, Mufaddal Choonia, kaže da će uvođenje Peugeota u šampionat imati dodatne benefite za Mahindru. On veruje da će se napor koji se ulaže u razvoj MGP3O motora u sedištu u Italiji pozitivno odraziti i na samu Mahindru.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video