Luthi teško do pobede u Motegiu

Luthi je sjajno startovao sa druge pozicije na gridu, preuzimajući vođstvo u prvom krugu koje je održavao tokom cele trke ostvario je svoju prvu pobedu od 2012. godine i njegov drugi podijum ove godine.

On je preko ciljne linije prešao sa 1.209s prednosti ispred impresivnog Viñalesa koji je odlično vozio tokom poslednjih krugova. Rabat je bio konstantan na trećoj poziciji, iako se nakon lošeg starta našao na petoj poziciji, ali sakupio je ključne bodove za šampionat.

Johann Zarco (AirAsia Caterham) bio je tokom prve polovine trke u konkurenciji za podijum, ali je na kraju završio kao četvrti, dok se Mika Kallio (Marc VDS Racing Team) izborio za petu poziciju. Rabat je povećao vođstvo u generalnom pasmanu na 38 bodova sa tri trke do kraja.

U top deset vozača završili su i Julian Simon (Italtrans Racing Team), Franco Morbidelli (Italtrans Racing Team), Hafizh Syahrin (Petronas Raceline Malaysia), Ricard Cardus (Tech 3) i Xavier Simeon (Federal Oil Gresini Moto2).

Riccardo Russo (Tasca Racing Moto2) je pao u prvom krugu. Sam Lowes (Speed Up) je pao nekoliko krugova kasnije dok se borio za ulazak u top deset. Sandro Cortese (Dynavolt Intact GP) i Mattia Pasini (NGM Forward Racing) pali su na 17 krugova do kraja i bili su u stanju da nastave trku ali ni jedan ni drugi nisu završili trku.

Anthony West (QMMF Racing Team) takođe je pao i nastavio da vozi, ali se nekoliko krugova kasnije vratio u garaže zajedno sa Pasinijem.

Tokom završnih krugova padaju Marcel Schrotter (Tech 3) i Axel Pons (AGR Team), grešku, koje mu se inače retko dešavaju pravi Švajcarski vozač Dominique Aegerter (Technomag CarXpert) koji završava na 18. poziciji.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video