Luthi sigurno do pobede u Le Manu

Na samom početku Moto2 trke vođstvo u trci uzima Johan Zarco u želji da Marseljeza zasvira na Le Manu i već nakon tri sektora pravi razliku od pola sekunde u odnosu na konkurente. Osvajač pol pozicije, Alex Rins je imao veoma loš start koji ga je u startu koštao borbe za pobedu.

Za drugu poziciju kreće borba između Luthia i Lowesa koja je trajala svega par krivina, jer se Lowes „odlepljuje“ i odlazi u jurnjavu za vodećim Zarcom. Lowes gubi prključak za vodećom dvojkom, a prilazi mu i Rabat koji pravi malu grešku.

Već u narednom krugu Luthi uspeva da smanji razliku od 0,8 sekundi i kreće borba između njega i Zarca. U međuvremenu Rabat obilazi Lowesa i kreće da smanjuje razliku u odnosu na vodeće. Zarco, iako pola sekunde sporiji po krugu od Luthia, uspeva da zadrži prvo mesto. U to vreme raspoloženi Nakagami je na petoj poziciji ispred Rinsa.

Ostalo je još 22 kruga do kraja, a situacija se smiruje i na prve tri pozicije se nalaze Luthi koji se izborio za prvu poziciju, Zarco i Rabat. U istom krugu dolazi do kontakta i padaju Alex Marquez i Louis Rossi. Luthi pravi najbrži krug ikada.

Devetnaest krugova pre kraja Luthi nastavlja žestokim tempom i prednost nad Zarcom raste na više od jedne sekunde. Pritom, Rabat prilazi Zarcu i već mu je „u točku“, ali se Zarco ne predaje.

Deset krugova do kraja situacija je nepromenjena, osim što Rabat vozi najbolje vreme i sve deluje kao da će uskoro napasti Zarca.

Osam krugova pre kraja Tito Rabat uspeva da obiđe Zarca bez problema i već se u narednih nekoliko krivina blago odvaja u odnosu na trećeplasiranog Zarca koji nema odgovor. Sedam krugova pre kraja Rabat kreće u bitku s vremenom i pokušava da sustigne vodećeg Luthia. Lowes preti sa četvrte pozicije i manje od sekunde i po ga dale od Zarca.

Pet krugova pre kraja gledamo zabavnu borbu za petu poziciju između Morbidellia i Rinsa, dok nam vodeći vozači pružaju praktično dosadne trke. Tri kruga do kraja Rins izleće, a samo krug kasnije Salom ulazi u borbu sa Morbidelliem nakon čega pada. Morbidelli nastavlja trku i borbu sa Simonom koji je sada peti.

U poslednjem krugu prve četiri pozicije su rešene, Tomas Luthi penje se najviši stepenik pobedničkog postolja, ispred Tito Rabata na drugoj poziciji i domaćeg vozača Johana Zarca na trećoj poziciji.

Četvrta pozicija pripala je Lowesu, a na kraju trke Morbidelli uspeva da završi trku na petoj poziciji. Simon je trku završio na šetoj poziciji, Japanac Takaaki Nakagami sedmi je prošao kroz cilj, a u prvih deset bili su još i Simeon, Syahrin i Aegerter.

U poenima su završili još West, Krummenacher, Schrotter, Cortese i Axel Pons.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video