Luthi osvaja prvu pol poziciju u sezoni

Thomas Luthi vozač Derendinger Racing Interwetten tima postavio je vreme od 2’06.383 na svom tek trećem krugu i osvojio je svoju osmu pol poziciju u kraijeri, oborivši rekord staze Pola Espargara iz 2012. (2’06.962) za skoro pola sekunde. Grmljavina i kiša počele su petnaest minuta pre kraja kvalifikacija, sprečivši svakoga da nadmaši ovo vreme. Ovo je tek treći put u 2015. da Luthi startuje sa prvog startnog reda.

Johann Zarco startovaće sa prvog startnog reda po 13. put ove sezone jer je postavio dovoljno dobro vreme za drugu poziciju, samo 0.127s sporije od Luthijevog. Francuski vozač cilja na svoju osmu pobedu.

Alex Rins (+0.454s), novajlija godine startovaće sa treće pozicijie i ovo je deveti prvi startni red za Španca ove sezone. Jonas Folger (+0.687s) startovaće po peti put ove sezone sa drugog startog reda nakon što je osovjio četvrtu poziciju.

Lorenzo Baldassari (+0.816s) dramatično je napredovao sa 11. pozicije u FP3 i u kvalifikacijama je zauzeo petu poziciju i ovo je njegov najbolji Moto2 kvalifikacioni rezultat.

Sandro Cortese (+0.841s) startovaće trku sa šeste pozicije i ovo je njegov najbolji rezultat još od Brna. Takaaki Nakagami, Sam Lowes, Alex Marquez i Xavier Simeon kompletiraju prvih deset vozača.

Tito Rabat propušta Veliku nagradu Malezije.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video