Luthi najbrži u Britaniji

Thomas Luthi stigao je do pobede u Silverstonu, nakon što je Johan Zarco udario u Lowesa i izbacio, u tom trenutku, najbržeg Lowesa i sebe.

Luthi je odvezao odličnu trku i nakon borbe sa Zarcom i Lowesom, kroz cilj prošao sa 0,8 sekundi prednosti u odnosu na Morbidellia i Nakagamija, koji su se tokom par poslednjih krugova borili za drugu poziciju.

Syahrin je osvojivši četvrtu poziciju, napravio odličnu uvertiru za trku u Maleziji, domaću trku koja ga očekuje nakon San Marina, Aragona i Japana. U pet najbržih ušao je i Folger.

Sa više od pet sekundi zaostatka, kao šestoplasirani je kroz cilj prošao Baldassarri, ispred Alexa Rinsa, koji se sada nalazi na svega 10 poena od prvog mesta u šampionatu. Ovo je samo jedan primer kako je sve neizvesno do samog kraja. Corsi, Pasini i Pons zauzimaju preostale pozicije među prvih 10 vozača.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video