Luthi najbrži u Moto2 klasi

Luthi je iskoristio toplije uslove u popodnevnoj sesiji (45˚C) da postavi vreme od 2’07.453 na maglovitoj i vlažnoj Sepang International stazi. Luthi je napredovao preko osam desetina sekunde u odnosu na FP1 i završio je dan sa vremenom sporijim za manje od pola sekunde od rekorda staze Pola Espargara iz 2012. (2’06.962). Švajcarski vozač nada se povratku na podijum na Velikoj nagradi Malezije po prvi put od svoje pobede u Le Mansu.

Jonas Folger (+0.267s) vozač AGR tima završio je dan na drugoj poziciji. Nemac je imao najbolje vreme u ranije voženom FP1 i bio je jedan od retkih vozača koji nijsu napredovali u popodnevnoj sesiji.

Novi Moto2 šampion Johann Zarco (+0.285s) bio je treći i on u Sepangu cilja na svoju osmu pobedu u sezoni. Sam Lowes napredovao je sa 12. pozicije u FP1 i u FP2 zauzeo je četvrtu poziciju, i bio je samo 0.417s sporiji od Luthija. Britanac je tokom dana uspreo da poboljša vreme za gotovo jednu sekundu i bio je samo jedan od pet vozača koji su probili barijeru od 2’08.

Pobednik Velike nagrade Australije i Moto2 novajlija godine Alex Rins (+0.495s) bio je peti ispred Takaaki Nakagamija (+0.736s) na šestoj poziciji.

Sandro Cortese, Alex Marquez, Mika Kallio i Axel Pons kompletirjau prvih deset vozača.

Tito Rabat propušta Veliku nagradu Malezije jer želi da se fokusira na oporavak polomljene kosti leve ruke.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video