Luthi je pobednik pomalo čudne Moto2 trke

Moto2 trka u Kataru otpočela je preranim startom osam vozača. Jonas Folger poveo je trku, ali se tu nije dugo zadržao. Ubrzo je pao i time okončao borbu za pobedu.

Thomas Luthi i Franco Morbidelli vodili su borbu za pobedu do samog kraja, da bi potom direkcija trke u poslednjem krugu donela odluku o kažnjavanju Morbidellia zbog preranog starta. Italijan je kažnjen sa 20 sekundi i trku završio na sedmoj poziciji.

Luis Salom uspeo je da se dokopa druge pozicije koja ga može vratiti među najbrže vozače ove kategorije. Poslednje mesto na pobedničkom postolju osvojio je Simone Corsi.

Malezijac Syahrin odvezao je odličnu trku i nakon kažnjavanja Cortesea i Morbidellia završava trku na četvrtoj poziciji, ispred odličnog Aegertera, novajlije Kenta i pomenutog Morbidellia.

Rins i Lowes kažnjeni su prolaskom kroz boks već tokom prvih krugova, te su trku završili na pozicijama osam i devet. Luca Marini, polubrat Valentina Rossija zatvorio je listu prvih deset vozača.

Oliveira je završio trku na poziciji jedanaest, ispred Zarca koji je takođe odradio kaznu. Wilairot, Nakagami koji je takođe prošao kroz boks i Cortese završili su trku u bodovima.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video