Auto trke Brdske trke

Lukovska Banja zatvorila trkačku sezonu

Pod organizacijom ASK „Concord Racing Team“, čiji je suorganizator bila Turistička organizacija Kuršumlije, održana je završna trka šampionata Srbije na brdskim stazama na deonici puta od Seoca do Lukovske Banje, nadomak Kuršumlije u dužini od 3200 metara.

Hladno vreme i poprilično niska temperatura, dovela je do jako malog broja takmičara, uglavnom onih koji su došli po bodove koji su im bitni za osvajanje šampionske titule.

lukovska

U malom N-u, na subotnjoj trci pojavila su se svega dva takmičara Luka Kotorčević i Zoran Milisavljević, dok je treći takmičar, inače vodeći u svojoj klasi, Aleksandar Nenadović zbog kvara na menjaču koji ga je izdao već pre prvog treninga morao da ostane bez bodova. Za nedeljnu trku Nenadović uspeva da sanira kvar na menjaču i tako dodje do drugog mesta na nedeljnoj trci. Prvo mesto opet odlazi u ruke Luke Kotorčevića, dok je treći Zoran Milisavljević.

U klasi hibrid Predrag Lambaša bez muke dolazi do pobede oba trkačka dana što mu donosi pored titule na krugu, treću uzastopnu titulu na brdskim stazama, čime osvaja i Zlatnu kacigu.

Klasa III, do 1400ccm grupe N, u subotu do pobede stiže Aleksa Radojković, drugi je Saša Toroman, dok treći takmičar Miloš Marjanović nije završio trku. U nedelju je redosled bio nešto drugačiji, prvi je Saša Toroman, drugi Marjanović, dok Aleksa nije startovao u nedeljnoj trci.

Klasa IV, do 1400ccm grupa E1, prvog trkačkog dana Željko Pisarić stiže do ubedljive pobede, što ga dovodi i do drugog mesta u generalnom plasmanu. Drugi je Zoran Jablić, treći Srđan Jevtić, a četvrti Mario Zahirović. U nedeljnoj trci prvi na cilj stiže Srđan Jevtić, drugi je Jablić, a na podijum se ovog puta penje i Mario Zahirović. Željko Pisarić je imao izletanje čime je poprilično oštetio svoj Yugo, ali mu je i subotnja pobeda donela šampionsku titulu u svojoj klasi.

pisaric

Klasa VI, od 1600ccm do 2000ccm grupa E1, beležila je četiri takmičara. U subotu Darko Božilović stiže do pobede u klasi i generalnom plasmanu, drugi je Željko Đunisijević, treći Života Milić, a četvrti Vladimir Kostić. U nedeljnoj trci sem odustajanja Kostića mesta na podijumu su zamenili Božilović i Đunisijević, koji je pobedio, dok se Darko morao zadovoljiti trećim mestom.

bozilko

Klasu IX Open činio je samo jedan takmičar Dragoslav Stanojević.

Ovom trkom gotova je trkačka sezona za 2014. godinu. Zima će biti duga i hladna, dovoljna da se na vreme svi dobro pripremimo za ono što nas čeka sledeće sezone.

 

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video