Lowes: „Srećan sam jer sam pokazao da mogu da se borim za titulu“

Sam Lowes vozač Speed Up Racing-a nije mogao sakriti oduševljenje nakon što je u Austinu osvojio prvu Moto2 pobedu.

Britanski vozač padao je više puta tokom treninga i kvalifikacija pa je trku u nedelju dočekao ugruvan i sa modricama. Ništa nije moglo zaustaviti Lowesa na putu ka prvoj Moto2 pobedi i predstavljanja sebe kao ozbiljnog konkurenta za osvajanje titule u 2015.

Sam Lowes: „Bila je to teška trka, zbog moja tri pada tokom vikenda, plus je za mene bilo jako važno da završim trku nakon pada u Kataru. Onda smo imali poneki nalet kiše, a ja sam pomislio.. o ne… ali pratio sam Johanna i osetio sam da mogu da idem brže, tako da sam se probio na čelo, poboljšao svoja prolazna vremena i srećom to je bilo dovoljno. Zaista sam srećan, zahvaljujući timu koji je obavio odličan posao, i zadovoljan sam što sam pokazao da mogu da se borim za titulu. Prošao je težak vikend, sa lošim vremenom i mojim padovima, ali to je pokazalo da imam dobru vezu sa mojim timom, jer smo okončali vikend i osvojili pobedu. Što se tiče Argentine, uživao sam na stazi prošle godine i imao jednu od najboljih trka u sezoni, tako da se nadam da ponovo možemo podebiti!“

 

Foto: bikesportnews.com

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video