Lowes provozao Apriliu RS-GP

Sam Lowes osetio je šta ga očekuje u 2017. godini tokom dvodnevnog testa na stazi Misano koji je održan od strane fabričke MotoGP ekipe.

U sredu, tokom prvog izlaska na stazu, Sam i RS-GP su se upoznali kroz svega dva kruga, koliko je bilo dovoljno da se Lowes upozna sa MotoGP motociklom, karbonskim kočnicama, elektronskom jedinicom, V4 agregatom, i pre svega Michelin gumama.

Lowes je izjavio da ga je Aprilia RS-GP poprilično iznenadila, jer je pre svega agilna čemu se on nije nadao. Noć pre testa Lowes je bio poprilično nervozan, ali je u sredu shvatio da za tim nije bilo potrebe.

Tokom drugog dana, Lowes je odvezao još 69 krugova, čime je završio sesiju i pozdravio se sa ekipom do sledećeg testa. Sam je izjavio kako se ovaj motor poprilično razlikuje od njegovog sadašnjeg Kalexa. Snaga koju ovaj motor poseduje, prema njegovim rečima je impresivna.

Tokom drugog dana uspeo je da kontroliše snagu koju motor isporučuje i samim tim da pravi bolja vremena.

Test vozač Mike Di Meglio takođe je ova dva dana proveo na stazi. On i dalje nastavlja sa razvojem motora sa fabričkim vozačima Bradlom i Bautistom, čiji su se rezultati mogli videti na poslednje dve trke.

foto: MotoGP.com

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video