Auto trke Virtuelne trke

Lovćen, nikada ukroćena majka EX-YU brdskih staza

Staza koja je svakom vozaču u početku pravila problem, kako u svom dugom tako i u svom kratkom izdanju, napokon je dostupna i virtuelnim korisnicima.

Svi znamo da većina učesnika nema sredstava da putuje mjesecima unaprijed da trenira za trku, tako da je ovaj projekat došao kao spas za sve, i pružio svakom mogućnost da se pripremi što je bolje moguće. Godinama se već voze brdske trke na stazama „Glava Zete“ i „Troica“ tako da je bilo krajnje vrijeme da i ova staza ugleda svjetlost ekrana. Mnogi su pokušali da vam je predstave ali je samo mladi talentovani Cetinjanin uz pomoć svojih prijatelja i rodbine to uspio.

Virtuelni oktanski zavisnici se posle dugo vremena mogu oprobati u 7km kraćoj verziji ovog brdskog savršenstva i tjerati svoj auto do krajnjih granica. Uz širinu od 5 do 8 metara na nekim djelovima i uz pedencu od 5%, to nije uopšte lako i samo najhrabriji će uspjeti da se nađu na podijumu. Jedno je sigurno, očekuje nas vrhunska zabava, a još je sigurnije da ni jedan posmatrač neće moći da skrene pogled sa ekrana dok zadnji motor ne bude izgašen.

Mladi i uspešni momak u ovom poslu, Miloš Tatar radio je dizajn staze za mod R Factor simulacije.

Kako ti izgleda, pogledajte u kratkom video prilogu…

 

foto: Bojan Gnjidic

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video