Lotus vraća dugove kreditorima

Pastor Maldonado (VEN) Lotus F1 E23 - first run. 02.02.2015. Formula One Testing, Day Two, Jerez, Spain. - www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com - copy of publication required for printed pictures. Every used picture is fee-liable. © Copyright: Charniaux / XPB Images

Lotus, počeo da vraća uzete kredite poveriocima, nakon što je suočen sa likvidacijom na Višem sudu. Nakon dvonedeljne pauze, Lotus će se opet naći pred sudijom.

“ Samo jedan kreditor je podneo tužbu, a njegov dug je vraćen. Sud sada treba da utvrdi da nas ni jedan drugi poverilac neće tužiti i svi problemi su rešeni. Zbog trka tokom leta, ne verujem da ćemo ići na sud sve do septembra ili oktobra. “ rekao je generalni direktor Lotusa, Matthew Carter.

Rekao je i da su stizale tužbe i od drugih kreditora za različite svoje novca, od 1500 do 30000 funti – “ Smeta nam što ne možemo da se koncentrišemo samo na trke, već nas drugi problemi ometaju, teško je.“

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video