Lotus objavio fotografije novog E23 bolida

Lotus je objavio prve fotografije novog E23 Hybrida sa Mercedes pogonskom jedinicom za koji se u ovom timu iskreno nadaju da će ih spasiti od još jedne frustrirajuće i razočaravujuće sezone kao što je bila prošla.

Kao što vidimo sa fotografije, nos za 2015. biće značajno niži i sužen, kao kod bolida iz sredine 90-tih. Stručnjaci Lotusa smatraju da će biti manje raznolikosti u dizajnu nosa bolida kod svih timova u odnosu na prošlu sezonu.

Lotus 2

Nos je ujedno i najvidljivija razlika na ovom bolidu u odnosu na prošlu godinu, kada je korišten princip Twin-tusk nosa. Lotusov predsednik upravnog odbora, Matt Carter iznio je svoj stav i kao prvo je naveo pozitivan uzgon u leđa tima prelaskom na Mercedesove motore a kao drugo, da su naučili mnogo iz proteklih 12 frustrirajućih mjeseci:

„E23 Hybrid predstvalja novu eru za Lotus, ne samo radi prelaska na nove jedinice,v eć i radi uživanja u radu tokom zimskih priprema na ovom bolidu,“kaže Carter.

Lotus 3

„Kao tim, uvjereni smo da ćemo u ovosezonskim trkama napraviti veliki pomak naprijed i puni optimizma ulazimo u novu sezonu. Nadamo se našem povratku u sami vrh ovog sporta, gdje i pripadamo.“

„Poslije temeljnih restruktuiranja u odjelima za dizajn, te odjelima za simulaciju, ovaj bolid je očigledan pozitivan plod našeg zajedničkog rada.“

Lotus 4

Lotus 5

Lotus 6

Lotus 7

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video