Lotus još nije stao na noge

Sudeći po izjavama timskog inženjera Alan Permanea, Lotus još uvek traži pravu formu u novoj sezoni. Nakon razočaravajuće prošle sezone, Lotus je na predsezonskim testiranjima pokazao zavidnu formu. U tom trenutku su svi mislili da ćemo ih od starta sezone gledati u vrhu. Međutim, iako je evidentno da imaju brzinu na kvalifikacijama, prave performanse im fale na trci.

U Australiji su završili bez plasmana, ni u Maleziji nisu prošli ništa bolje. Maldonado je prvo probušio gumu, a posle toga i odustao zbog problema sa kočionim sistemom. Roman Grosjean je izgubio dosta vremena posle kontakta sa Sergio Peresom i tako završio izvan bodova, na 11 mestu.

Šef inženjera Alan Permane i dalje ostaje pozitivian i snažno veruje da ovaj tim može mnogo bolje.

„Fer je reći da i dalje tražimo formu nakon jako loše sezone 2014. Imamo još dosta izmena na bolidu uključujući novo prednje krilo za Kinu, novi nos pred Barselonu. Konstantno menjamo nešto na aerodinamici i siguran sam da ćemo biti puno snažniji u Kini.“

Maldonado ostaje pri tvrdni da će se Lotus boriti u prvih 10.

„Potencijal je tu, pogotovo ako pogledate brzinu i vremena koja pravimo. Prvi put kada budemo imali čistu trku, bićemo u bodovima sigurno,“ rekao je Pastor Maldonado.

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video