Karting

Lotus je stigao u Srbiju

Imali smo prilike da ponovo porazgovaramo sa Žarkom Lužaićem, promoterom Karting sporta u Srbiji i jedinim zastupnikom Lotus kartinga za ovaj deo sveta.

Na svetu postoji 75 Lotus kartinga, a jedan od njih se nalazi baš u Novom Sadu, drugi je poručen i uskoro stiže. O čemu se tačno radi, objasnio nam je Žarko, koji ove godine pokreće vozačku akademiju.

„Šasije koje ćemo koristiti su iste one koje se koriste u WSK i WSK šampionatima. Sa porodicom Jerančić sarađujemo preko 25 godina i iz te saradnje rodila se ideja oko Lotusa u Srbiji. Jedan karting će biti u mojim rukama, dok će za volanom drugog sedeti moj sestrić Petar Janković, koji ima 15 godina i kartingom se rekreativno bavi već deset. Naravno, moj otac Nikola će nas pratiti kao mehaničar i tjuner.“ kaže Žarko.

„Petar je treća generacija naše porodice koja nastavlja da se bavi ovim sportom. Usavršava se na polju informatike i želja nam je da da svoje znanje primeni u nekom od svetskih timova. Lotus Racing Karts predvodi gospoin Franc Jerančić koji je u ovom sportu preko 40 godina, a njegova ćerka Nina učestvovala je u prestižnim takmičenjima širom sveta, vozeći za fabričke timove. Franca je već sada nasledio njegov sin Domen, koji je veliki profesionalac.“

Domen Jerančić

Žarko nam je rekao i da se preko njega mogu nabaviti sve iz Lotus Racing Kart programa za klase za klase KF, KZ 2  i FA. Takođe, svako ko želi da se oproba u Svetu, konekciju sa Lotusom može ostvariti preko Žarka, koji je rad da pomogne, a sve u cilju promocije karting sporta u Srbiji.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video