Loše vreme ostavilo mnogo otvorenih pitanja za Hondu

Posle mizernog vikenda za Hondu, u kome se Dani popeo na podjimu ali je bio 20s iza Jorge Lorenza a Marc Marquez zbog pada nije završio trku, gubitak jednog dana testiranja zbog kiše predstavlja veliki korak unazad za japanskog proizvođača.

Planirano je da dan iskoriste da „pređu neke stvari sa svoje liste“ ali je Predrosa bio ograničen na samo dve vožnje ujutru pre nego što je počela kiša.

„Testirao sam neku elektroniku, ali nisam mogao da nastavim sa testiranjem zbog kiše,“ rekao je Pedrosa. „Vreme je takvo kakvo je i očigledo je da bi bilo savršeno da je ostavlo suvo ali mi to ne kontrolišemo. Nismo imali mnogo za testiranje, ali bilo bi idealno da smo završili test kako bi mogli da pređemo neke stvari sa naše liste.“

„Postoje neke stvari na motociklu na kojima trebamo da radimo i na kojima trebamo da se forkusiramo radi poboljšanja. Ali u ovom trenutku sa pravilima koja imamo veoma je teško napraviti promene bez uticaja na druge stvari. Sada inžinjeri moraju da preuzmu sve informacije sa trke i pokušaju da naprave neki razvoj ali zbog promene guma sledeće godine, moramo da verujemo da ono što sada radimo da će takođe valjati i u budućnosti.“

Za Marqueza je planirano da koristi šasiju iz 2014 sa zadnjom viljuškom iz 2015 radi procene u kom pravcu Honda treba da se kreće ali izbog gubitka vremena provedenog da stazi ostaviće im dosta otvorenih pitanja za sledeću rundu šampionata u Assenu.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video