Lorenzu prva pol pozicija u Valensiji

Na sutrašnjoj trci u Valensiji sa prvog mesta krenuće Jorge Lorenzo. Postavio je najbrže vreme, ujedno i nov rekord staze – 1:30.011. Bio je najbrži u drugom, trećem i četvrtom sektoru, a u prvom Marc Marquez.

Druga pozicija pripala je Marcu Marquezu, koji je tokom kvalifikacija nekoliko puta menjao motor, sa zaostatkom za Lorenzom od 0.488 , ispred trećeplasiranog timskog kolege Danija Pedrose. Vozači Honde imali su određene probleme sa prednjom gumom, kako je temperatura staze rasla.

Četvrto mesto zauzeo je Alex Espargaro. Peto startno mesto pripalo je Calu Crutchlowu, šesto Smithu, a sedmo Iannoneu. Osmi će startovati Pol Espargaro, a deveti vozač Ducatija Andrea Dovizioso. Iza njih biće Danilo Petrucci i Maverick Vinales.

Valentino Rossi na početku Q2 nije želeo da žuri, s obzirom da će sutra svakako startovati sa poslednje pozicije. Pred sam kraj kvalifikacija, izleteo je u osmoj krivini. On nije povređen, a motor nije pretrpeo značajna oštećenja. Ipak, imao je dvanaesto vreme.

Vremena možete pogledati OVDE.

Start trke MotoGP kategorije biće sutra u 14 časova.

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video