Lorenzu pobeda u Kataru

Jorge Lorenzo, vozač Yamahine fabričke ekipe, stigao je do prve pobede u sezoni 2016. nadmašivši Doviziosa, Marqueza i Rossija.

Trku je poveo Andrea Iannone, ispred Doviziosoa, Lorenza, Rossija, Marqueza, Pedrose i Vinalesa. Prvi duel videli smo između Marqueza i Rossija, a zatim i između Ducatijevog dvojca. Iz ovog duela došlo je do pada Andree Iannonea.

Trku nastavljaju Dovizioso, Lorenzo, Marquez i Rossi, sa više od sekunde prednosti nad Pedrosom i Vinalesom. Ubrzo Lorenzo izbija na čelo i nakon kratkog duela sa Doviziosom ostaje tu do kraja trke.

Marquez uspeva da obiđe Ducatijevog vozača, ali Italijan uzvraća udarac i nakon poslednjeg duela krivinu pre kraja, trku završava na drugom mestu ispred Španca na Hondi.

Valentino Rossi je imao priliku da se nađe ispred Marqueza i Doviziosoa krivinu pre kraja, ali mu to nije pošlo za rukom, te trku završava na četvrtom mestu, skoro 12 sekundi ispred Pedrose.

Mladi Maverick Vinales na Suzukiju, iako je startovao sa treće pozicije, uz nedostatak iskustva završava trku na šestoj poziciji. Pol Espargaro na Yamahi nije mogao bolje od sedmog mesta, ispred klupskog kolege Bradley Smitha. Barbera i Reding zauzeli su preostale pozicije među prvih deset.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video