Moto trke Priče iz boksa

Lorenzo – Želim da probam Formulu 1

Aktuelni MotoGP šampion Jorge Lorenzo izjavio je kako je do sada uspeo da svoje ruke stavi na volan GP2 bolida, ali da mu je želja da se oproba i u kokpitu bolida Formule 1.

Španac je izjavio da ne želi da promeni dva točka za četiri, već da samo želi da ostvari svoju najveću želju, jer je kako kaže postao ono što jeste zahvaljujući MotoGP šampionatu. Sve ovo zvuči kao odgovor na Rossijevu izjavu da će nakon moto trka preći na „četiri točka“.

Lorenzo je u intervjuu koji je dao za BigNewsNetwork pričao i osvojim drugim hobijima, poput fudbala, zlata i gledanja filmova. Lorenzo je i rekao da, ukoliko se on pita, sezona 2016. može već sada da počne.

Jedini vozač koji je uspeo da osvoji titulu i u MotoGP šampionatu i u Formuli1 bio je John Surtees. On je bio šampion kraljevske klase četiri puta – 1956, 1958, 1959 i 1960, pre nego što je osvojio titulu u Formuli 1 1964. godine.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video