Razilaze se putevi Yamahe i Lorenza

Movistar Yamaha najavila je da Jorge Lorenzo neće voziti za njih u sezoni 2017, što delimično potvrđuje da će vladajući šampion naredne dve sezone voziti za Ducati.

U kratkom saopštenju, Japanski proizvođač poželeo mu je sve najbolje u budućnosti, dok još uvek nije potvrđeno ko će ga zameniti.

Yamaha je izuzetno zahvalna za Lorenzove doprinose u trkačkim uspesima i raduje se će zajedno deliti predstojeće nezaboravne trenutke tokom preostalih 15 MotoGP trka u 2016, njihovoj devetoj zajedničkoj sezoni.

Yamaha Motor Co., Ltd. želi Lorenzu sve najbolje u njegovim budućim trkačkim poduhvatima i potvrđuje punu podršku Movistar Yamaha MotoGP timu u kampanji osvajanja njegove četvrte MotoGP titule.

Pošto je Valentino Rossi već potvrđen za 2017/18, Yamaha će naknadno objaviti buduću postavu Movistar Yamaha MotoGP tima, nakon potpisivanja sa drugim vozačem.

Očekuje se da će kasnije tokom dana Ducati objaviti potpisivanje ugovora sa Lorenzom.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video