Lorenzo ubedljiv na prvom slobodnom treningu

Jorge Lorenzo zadao je domaći zadatak svojim konkurentima, postavivši vreme gotovo pola sekunde brže od ostalih konkurenata na prvom slobodnom treningu.

Yamahin vozač je sa svojim vremenom 1’48.249 već sada oborio rekord kruga koji je Dani Pedrosa postavio 2013. godine koje iznosi 1’48.565.

Vreme za koje se veruje da je rezultat brojnih privatnih testitiranja koje je Yamaha sprovela na Aragonu bilo je brže 0,490 sekundi od Marc Marqueza. Lorenzov klupski kolega i najveći rival za titulu Valentino Rossi bio je treći sa zaostatkom od 0,575 sekundi u odnosu na Lorenza. Niko od Yamahinih vozača nije koristio zakrilca koja su koristili u Misanu.

Dani Pedrosa bio je 0,801 sekundu sporiji od Lorenza što je bilo dovoljno za četvrto mesto, dok je peta pozicija pripala za fantastičnog Scotta Reddinga koji je „dobio krila“ nakon osvojenog prvog podijuma u karijeri.

Najbolje plasirani Ducati bio je onaj na kome je Andrea Dovizioso i on je trening završio na šestoj poziciji, ispred Monster Energy Yamaha Tech3 dvojca Bradley Smitha i Pol Espargara.

Cal Crutchlow se borio sa problemima sa zadnjom kočnicom tako da je trening završio na devetoj poziciji, dok Andrea Iannone kompletira prvih deset.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video