Lorenzo: „To je mesto na kom volim da se trkam“

06 GP Italia, circuito de Mugello, 28 a 31 de mayo de 2015. MotoGP; mgp; motogp

Ekipa je u dobrom raspoloženju posle nastavka Lorenzove dominantne forme u Montmelu i njegove četvrte uzastopne pobede, uz novi rekord u broju krugova u kojima je bio vodeći.

Lorenzo takođe uživa mnogobrojne uspehe na TT stazi. On je pobedio na ovoj stazi ukupno četiri puta: u klasi 125cc 2004, 250cc 2006. i 2007. i pobeda u MotoGP klasi 2010. godine. Holandsku stazu navodi kao jednu od njegovih omiljenih, uprkos tome što on nije ljubitelj promenljive klime.

Cilj mu je da premosti zaostatak za njegovim timskim kolegom i preuzme vođstvo u šampionatu. Prethodne četiri runde bile su dokaza da su Lorenzo i YZR-M1 u vrhunskoj formi i Španac je nestrpljiv da nastavi svoj pobednički niz ovog vikenda osvajanjem pete pobede u nizu.

Jorge Lorenzo: „Assen je jedna od moje dve ili tri omiljene staze. Tamo se dobro osećam ali takođe imam i nekoliko ružnih uspomena. Pre svega staza je posebno dizajnirana za motocikle tako da je izgled neverovatan. Staza je jako brza i volim neke od tih jako brzih krivina. Stižem u vrlo dobroj formi nakon osvajanja četiri uzastopne pobede i radujem se trci u Assenu! Poslednja trka u Barseloni bila je veoma napeta na kraju i Vale je takođe pokazao da je u odličnoj formi. Motocikl radi veoma dobro i mislim da će nam Assen savršeno odgovarati, ali nikad se ne zna. Prognoza u Holandiji je uvek nepredvidljiva tako da kao i obično moramo da sačekamo da vidimo da li će kiša padati ili ne.“

 

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video