Moto trke MotoGP

Lorenzo se oseća sve jačim pred Misano

Predstojećeg vikenda, četvorostruki šampion Sveta, Jorge Lorenzo, ima za cilj da dopiše još jedan odličan rezultat sa Velike nagrade San Marina, na stazi Misano.

Lorenzo je svake godine bio na podijumu, od kada je staza uvrštena u MotoGP kalendar 2007. godine. Horhe iza sebe ima pobednički niz od tri trke u San Marinu u poslednje tri godine i tri druga mesta.

Španac je takođe ostvario pobedu 2007. godine u klasi 250 cc, što ga čini najuspešnijim vozačem ove klase.

„Mislim da smo na pravom putu, kao što se moglo videti u Silverstonu. Iako nismo uspeli da pobedimo tamo, učinili smo fantastičan posao“ izjavio je Lorenzo i dodaje – „Moguće je da smo u Silverstonu pretrpeli poraz zbog zadnje gume, koja je bila različita u odnosu na onu koju smo koristili u ranijim trkama. Mislio sam da će se u Silverstonu odigrati idealan scenario i da ću uzeti prvu pobedu, ali se to nije desilo, uprkos velikim očekivanjima.“

„Misano bi definitivno mogao biti mesto gde ću osvojiti prvu pobedu, ali ne opterećujem se time. Neću učiniti ništa ludo, daću sve od sebe da se pokažem u najboljem izdanju i da izvučem najbolje performanse iz motora. Ukoliko ne budem mogao da pobedim, zadovoljiću se još jednim podijumom. Mislim da smo u najboljoj formi ove godine. Tim radi fantastičan posao, motor funkcioniše odlično, a za mene je Misano stvarno jedna od dražih staza. „

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video