Lorenzo i Rossi nezadovoljni izmenama staze

Retko kad se desi da se Jorge Lorenzo, Valentino Rossi i Marc Marquez slažu oko nečega. Međutim izmene staze nakon nesreće koja se dogodila u petak su izazvale istu reakciju kod sva tri vozača.
Bezbednosna komisija je potpuno prekrojila deo staze gde je nastradao Luis Salom. Sva tri vozača su se složila da te izmene previše utiču na stazu i njihov učinak na stazi. Stvar koja im je najnejasnija je izmena u krivini broj 10. Jasno im je zašto mora da se prekroji šikana u krivini broj 12, ali Rossi smatra da su izmene u krivini broj 10 potpuno nepotrebne. Jorge Lorenzo smatra da je krivina broj 12 trebalo da bude izmenjena mnogo ranije, ali da izmene u krivini broj 10 komplikuju život vozačima.
Za razliku od Yamahinih vozača koji nisu prisustvovali sastanku na kom je donošena odluka o izmenama, Marc Marquez je bio tamo i objasnio odluke komisije. On je rekao da je u krivini broj 10 doneta izmena zbog širine posebno u moto2 i motoGP klasi i da je teže izmeniti samo krivinu broj 12. On se slaže da je stara krivina broj 10 bila zabavnija, ali da je ovo bezbednije.
Međutim pošto se sada vozi po stazi za F1, ivičnjak u krivini broj 10 je viši nego za moto trke. Nadamo se da to neće uticati na vozače i da neće doći do grešaka u toj krivini.

Video