Lorenzo: „Razmišljao sam o skakanju u jezero“

Lorenzo je imao odličan start sa pol pozicije. On se odmah sa Marcom Marquezom jedinim rivalom koji je mogao da ga prati odvojio od konkurencije. Lorenzo je brzo odgovorio podizanjem svog tempa i odvezao je rekordni krug staze od 1‘38.735 na svom tek drugom krugu. On je umakao i ubrzo stvorio jaz od preko dve sekunde od Marqueza, koji nije bio u stanju da drži korak sa njegovim brilijantnim tempom. Vozeći konstantne krugove ispod 1‘40, Lorenzo je ostao neprikosnoven do kraja trke, ispod zastave prošao sa 5.576 sekundi prednosti, i osvojio svoju petu pobedu na Andaluzijskoj stazi.

Jorge Lorenzo: „Apsolutno sam ponosan na sebe i tim jer smo konačno uspeli da obavimo inzvanredan posao, jer smo imali određene probleme koji su bili izvan naše kontrole. Zbog postave kacige u Dohi, moje bolesti u Austinu i guma u Argentini nismo mogli da demostriramo naš pravi potencijal. Ovog puta sam to mogao tokom celog vikenda a naročitno na kočenju. Ponekad se desi da se u nedleju osećam malo gore na kočenju nego tokom ostatka vikenda, ali danas se to nije desilo. Bio sam u stanju da kasno kočim, dobro uđem u krivinu, i imam dobru brzinu i ubrzanje u krivinama, tako da je sve bilo u redu. Kada se sve to dogodi morate napraviti profit od toga i pobediti u trci. Razmišljao sam o skakanju u jezero, ali ja imam 28 godina…! Nije isto kao kada imate 23, tako da sam u poslednjoj sekudni odlučio da odustanem i vratim se na motocikl. Važno je da smo smanjili razliku u bodovima prema Valeu jer je on bio veoma jak na početku sezone i uvek je bio na podijumu. Takođe je važno da smo vratili osećaj i mogućnost da budemo brzi, a sada moramo da uživamo u ovoj noći i ovoj pobedi!“

 

 

Foto: marcoserena.net

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video