Lorenzo: „Psihičke i fizičke pripreme za sezonu“

Dominacija na treninzima u Sepangu nije poljuljala koncentraciju MotoGP šampiona u sezoni 2015.

Strahovi da će Yamaha popustiti pred konkurencijom, jer su više pažnje posvetili borbi za titulu 2015 nego pripremama za sezonu 2016., su nestali. Pokazao je neverovatan tempo u Maleziji, i u kombinovanim vremenima je imao više od pola sekunde prednosti u odnosu na konkurenciju, Jorge Lorenzo pun samopouzdanja kreće na testove na Phillip Island pošto je posle testiranja u Americi mnogo radio na svojoj kondiciji.

Sada potpuno spreman, uputio se u Australiju kako bi procenio opcije i podešavanja na novom Magnetti Marelli sistemu. Kao i mnogim drugim vozačima, i Lorenzu je Phillip Island jedna od omiljenih staza i trostruki MotoGP šampion je uzbuđen zbog testiranja tamo. Pošto je u boljoj kondiciji nego pred Ameriku i vremenski uslovi su povoljniji, Lorenzo će bez sumnje željno isčekuje testiranje Michelin guma na dugim pravcima za trkanje.

„Radujem se testiranjima na Phillip Islandu, posebno sada kada je toplije vreme. Posle zanimljivog starta u Maleziji, zanima me da li će se motor podjednako dobro ponašati i ovde. Ovo je takođe bitan test i za gume, jer je ovo staza koja je obično zahtevnija za gume. Što se mene tiče, željan sam da održim tempo i da još više radim kako bih naučio o ovom motoru, elektronici i gumama. Videćemo da li možemo da ostanemo na pravom putu razvoja. Dobro se osećam, psihički i fizički se spremam za predstojeću sezonu, koja će sigurno biti naporna kao i prethodna. Iako smo imali odlične rezultate u Sepangu, od presudnog je značaja da ostanemo smireni i prizemni jer je u ovom sportu svaki dan drugačiji i stvari se menjaju u trenutku.“ – poručio je Lorenzo

Video