Lorenzo samouveren pred prvu trku u sezoni

Vozač Movistar Yamahe, Jorge Lorenzo, rekao je da je prilično samouveren pred otvaranje 2015 MotoGP sezone u Kataru, koje je 29. marta.

Finalno veče predsezonskog testa na Losail stazi je otkazano zbog kiše, iako je Lorenzo bio željan da isproba niz različitih podešavanja na svojoj YZR-M1, ali je ipak optimista što se tiče njegovih očekivanja za prvu trku sezone.

„Danas nismo mogli da vozimo zbog loših vremenskih uslova na Losail stazi. Padala je kiša ceo dan, i usled tih okolnosti nismo mogli da profitiramo poslednjeg dana testiranja,“ rekao je Lorenzo.

„Šteta, zato što smo planirali da proverimo različita podešavanja, ali, isto je za sve. Prilično smo samouvereni, iako su se naši rivali dosta poboljšali. Posle Sepanga, imali smo dobar osećaj, i Katar je bio malo teži. Staza je bila dosta klizava, pogotovo prvog dana. Drugog dana smo mogli da upravljamo na bolji način, i osetili smo se udobnije na motociklu, ali na ovoj stazi je uvek teško zbog uslova“, dodao je Lorenzo, koji je takođe ohrabren nakon što je napravio neke prednosti sa novim, besprekornim menjačem na Losail stazi.

„Sve u svemu, predsezona je bila dobra za nas. Imamo dobar motocikl, posebno u odnosu na prošlu godinu, i stekli smo neke prednosti sa novim menjačem. Motocikl ima dobru osnovu i mislimo da imamo veliki prostor za poboljšanja u razvoju.“ Lorenzo još uvek pokušava da poboljša grip, naročito od pozadi, ali je odlučan i spreman da se njegovo prisustvo oseća od prve trke u novoj sezoni.

„Grip nije savršen i borimo se malo sa zadnje strane, ali generalno, motocikl se ponaša poprilično dobro.“, rekao je on. „Nadam se da možemo da se poboljšamo za vikend trke, i budemo spremni za prvu borbu u sezoni. Jedva čekamo da počne ovaj uzbudljiv događaj, koji je ispred nas.“

 

Foto: www.crash.net

Video