Lorenzo: Prava igra počinje za vikend

Jorge Lorenzo je spreman za ‘pravu igru’, kako se bliži početak 2015. MotoGP šampionata, čiji će domaćin biti Katar ovog vikenda.

Vozač Movistar Yamahe ne namerava da ponovi prošlogodišnji šok na internacionalnoj stazi Losail, već namerava da sezonu započne pobedom na stazi pod reflektorima, u nedelju.

Dvostruki šampion premijer klase se požalio na propuštanje poslednjeg dana testiranja u Kataru (ranije ovog meseca) zbog kiše, ali je Lorenzo pozitivan i raspoložen za šampionat koji otvara svoje zavese ovog vikenda.

“Predsezona je gotova i radujem se trkanju u što kraćem roku. Završili smo je veoma pozitivno, sa nekim prednostima u smislu novih, mehaničkih delova, i takođe u pogledu performansi”, rekao je on.

“Uradili smo veliki posao tokom oba Sepang testa i dobili smo neke jasne ideje kako da poboljšamo motocikl. Onda smo posetili Katar (pre nekoliko dana), ali nažalost, sa stazom koja obično odgovara YZR-M1 smo se borili malo sa podešavanjima.

“Na kraju smo izgubili poslednjeg dana zbog kiše, nažalost, ali se sada suočavamo sa prvim izazovom u šampionatu, pravom igrom, i idemo u Losail da se borimo za prvu pobedu”, dodao je Lorenzo.

“Želim da zaboravio šta se tamo desilo prošle godine, nesreću u prvom krugu trke. Srećom, ove godine stižemo u boljoj formi, i možemo bolje da odradimo prvi deo sezone, tako da smo pozitivni za početak trke.”

Foto: www.crash.net

Video