Moto trke MotoGP

Lorenzo: „Pomalo sam bio ljut posle treninga“

Tokom jutrašnjih MotoGP kvalifikacija videli smo nešto što se ne dešava svaki dan. Andrea Iannone i Jorge Lorenzo vozili su identična vremena – 1’28.680.

Pred poslednji krug kvalifikacija Iannone je bio na drugoj poziciji, a Lorenzo na poziciji četiri. U poslednjem krugu Iannone je pratio Lorenza i kroz cilj prolaze sa identičnim vremenima po krugu. Međutim, kako je Iannoneov drugi najbrži krug bio brži od Lorenzovog, Italijan će startovati sa druge pozicije, a Španac sa pozicije tri.

„Bio sam ljut posle treninga. Vozio sam najbrži krug i bio bih drugi da me Iannone nije pratio i na taj način bio brz. Meka guma koju je koristio na svom Ducatiju je sigurno dodatno pomogla. Ovo je veoma bitno jer ja bolje startujem od Marqueza, a isto ili čak i malo gore od Iannonea, tako da će prvi krug biti težak. Moraću da budem strpljiv tokom trke, jer ću se verovatno sa Marquezom boriti za pobedu. To je moj cilj. Sve u svemu, zadovoljan sam brzinom koju sam imao u poslednja tri kruga, ali ne i ostvarenom pozicijom. Međutim, to i nije tako loše kada se sagleda šira slika, jer Vale startuje sa sedmog mesta.“ izjavio je Jorge Lorenzo za MotoGP.com.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video