Lorenzo: „Osećam se jačim i u odličnoj sam formi“

Lorenzo je željan da se vrati za upravljač svoje YZR-M1. On je impresionirao svojim blistavim tempom u Jerezu i Le Manu i odlučan je da zadrži zalet i na italijanskoj stazi, gde je prošle godine vodio senzacionalnu borbu sa Marquezom. Četvorostruki šampion sveta ima šest vezanih podijuma u kraljevskoj klasi na Mugellu, koji se sastoji od tri vezane pobede 2011, 2012 i 2013 i tri druga mesta 2009, 2010 i 2014. On je takođe na ovoj izazovnoj stazi osvojio prvu poziciju 2006. u klasi 250cc i drugu poziciju 2005. u istoj klasi.

Jorge Lorenzo: „Le Man je bio potvrda da se osećam jačim i da sam u odličnoj formi. Osvjanje druge pobede za redom bilo je veoma važno za mene i za tim kako bi sigurno znali da Jerez nije bio slučajnost. U Le Manu smo imali dobar tempo i ritam za osvjanje još jedne pobede. YZR-M1 je dobar motocikl za vožnju i dozvoljava mi da vozim na način koji mi se sviđa. U Le Manu smo bili u stanju da uradimo savršen posao toko celog vikenda, kao u Jerezu, i sada očekujemo da to ponovimo i Mugellu. Staza je možda jedna od mojih omiljenih na MotoGP kalendaru tako da jedva čekam da se trkam tu. U prošlosti sam osvajao mnogo pobeda u Mugellu i to je odgovarajuća staza za mene i za YZR-M1. To je tečna staza, sa mnogo sektora koji idu uzbrdo i nizbrdo i neverovatnim dugim brzim krivinama kao što su  Arrabbiata 1 i 2. Ja ću ovde ponovo pokušati da se borim za podijum i zadržim ovaj lepi zalet.“

 

 

Foto: eurosport.eu

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video