Lorenzo: „Nisam siguran u pobedu u Indianapolisu“

Jorge Lorenzo rekao je da se nalazi u sjajnoj formi, uoči druge polovine MotoGP šampionata ove godine, ali da ne očekuje previše od trke u Indianapolisu.

Dvostruki svetski šampion u klasi MotoGP, oporavio se od lošeg starta sezone sa četiri uzastupne pobede i popeo se na drugo mesto u šampionatu sa 13 poena zaostatka za vodećim Valentinom Rossijem.

“ Osećam se vrlo dobro, u odličnoj sam formi i spreman sam da se suočim sa veoma važnom drugom polovinom sezone. Optimistični smo i nadamo se da ćemo se izborisi sa Rossijem i Marquezom. “

Od kada je staza u Indianapolisu u kalendaru, od 2008. godine, Honda je zabeležila 5 pobeda (sve ostvarene od 2010. godine), dok Yamaha ima samo dve.

“ Obično Indy nije jedna od mojih omiljenih staza, ali sam ovde pobedio 2009. godine. Prošle godine je asfalt bio mnogo bolji, ali je sam izgled staze dosta drugačiji u odnosu na ostale. Mislim da možemo da se popnemo na podijum i da se od samog početka borimo za veoma vredne bodove.“

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video