Moto trke MotoGP

Lorenzo – Nemam kome da se dokazujem

Nije prvi put da je Jorge Lorenzo insistirao na tome da je titula osvojena u 2015. godini zapravo rezultat okrašaja između Rossija i Marqueza. On zapravo kaže da je to treća titula i da je sve jasno, ona sigurno nije pala sa neba.

Lorenzo se još jednom osvrnuo na brojke iz prethodne sezone i izjavio je, da ne samo da je imao najviše poena, već je imao i najviše pobeda, kao i najveći broj krugova provedenih u vođstvu.

Španac je odgovarajući na pitanja novinara tokom prezentacije nove Yamahe M1 u Barseloni izjavio da ljudi koji ne gledaju samo trke, već i slobodne i kvalifikacione treninge mogu da vide koje bio bolji, ko je proveo više krugova u vođstvu i ko je više puta bio najbrži.

On je izjavio i da je sukob između Marqueza i Rossija njihova stvar, te da on nije umešan u to. On dodaje i da nije bio umešan ni u obračun u Sepangu, čak im se nije našao ni na putu. Prema njegovim rečima, statistike sve govore i on nema kome da se dokazuje.

Prema Lorenzu, jedini razlog zbog kog je u Valensiju stigao sa manjkom bodova bila je loša sreća, zbog koje je par puta izgubio veliki broj poena. Na kraju, izjavio je da je najbtinije da je on osvojio titulu i da će samo to ostati zabeleženo i da se samo to pamti.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video