Moto trke MotoGP

Lorenzo negira dogovor sa Marquezom

Zbog spekulacija italijanskih medija da su Jorge Lorenzo i Marc Marquez imali tajni sastanak u Andori pre odlaska na tri uzastopne van Evropske trke da bi utvrdili kako bi se rešio MotoGP šampionat, Španac je bio prisiljen da objavi izjavu i negira bilo kakav dogovor.

„Od članovi tima Jorge Lorenza, mi zvanično i kategorično negiramo sve što je objavljeno u proteklim satima o mogućem sastanku ili dogovoru Jorge Lorenza Marcom Marquezom kao smešne i neutemeljene informacije objavljene juče od La Repubblica a potom i od ostalih italijanskih medija“. piše u izjavi.

„Ne želimo da pogoršamo ovu neprijatnu situaciju za vozače, samo želimo da izrazimo nelagodu zbog ovakvih glasina, koje nisu potvrđene pre odlaska u javnost. Ponavljamo još jednom da su sve ove informacije apsolutno netačne.“

„Sa druge strane, takođe želimo da negiramo da je Jorge Lorenzo bio kancelariji direkcije trke nakon Velike nagrade Malezije kako su neki mediji komentarisal, što je i sam Jorge takođe objasnio na press konferenciji.“

Rossi trku u Valensiji startuje sa sedam bodova prednosti nad Lorenzom.

 

 

 

 

Foto: gpone.

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video