Lorenzo: „Nažalost staza se prosušila“

Sve je išlo po planu za Lorenza dok staza nije počela da se suši, njegove gume bile su degradiranje nakon brutalnih krugova u uvodnim fazama trke. Ubrzo ga je pretekao fenomenalni Dani Pedrosa a zatim i Rossi. Sa Rossijem na drugoj poziciji razlika u MotoGP šampionatu porasla je na 18. bodova sa tri trke i ukupno 75. preostalih bodova. Lorenzo mora da pobedi na poslednje tri trke, i to je njegov jedini cilj. Prvog i drugog deli pet bodova, pa čak i ako Lorenzo pobedi na sve tri trke Rossi mora da završi na trećoj ili nižoj poziciji.

Jorge Lorenzo: „Šteta, jer mislim da sam po suvom bio brži i konstatniji vozač. Takođ, po kiši sam bio veoma brz, ali nažalost staza se prosušila i moje forsiranje na početku trke verovatno je učinilo da moje gume budu malo lošije od Valentinovih i Danijevih. Kada je staza bila gotovo suva, moja guma je bila uništena i nisam mogao da vozim kao ranije. Bilo je važno da ovu trku završim ispred Valentina, ali šampionat nije gotov, jer se sećam 2013. kada sam bio čak i dalje od Marqueza na tabeli ali sam šampionat izgubio za samo četiri boda. Osamnaest bodova je mnogo, ali ako pobedim na svim trkama a ostali vozači završe između mene i Valentina, još uvek mogu da osvojim šampionat.“

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video