Lorenzo najbrži, Rossi ga prati

Ako se po jutru dan poznaje, petak nam govori da će se u nedelju voziti odlična trka. Iako smo, nakon četvrte pozicije u Silverstonu i pada u Misanu, pomislili da će Lorenzo psihički „pući“, nismo bili u pravu.

Nakon dominacije tokom prvog treninga, Lorenzo je uspeo da vreme dodatno snizi tako da smo po prvi put ovog vikenda videli vreme ispod granice 1’48 i ono iznosi 1’47.517. Lorenzo na Yamahi nije imao zakrilca, ali ga to nije sprečilo da poleti i napravi vreme samo četiri desetinke sporije od Marquezovog kvalifikacionog kruga iz 2014. godine.

Valentino Rossi završio je petak na drugom mestu sa 0,683 sekunde zaostatka za klupskim kolegom. Njih dvojica proveli su mnogo vremena na ovoj stazi tokom privatnih testova, tako da nas ovaj rezultat ne čudi.

Yamaha u petak ima kompletan „prvi startni red“ jer je Bradley Smith na svojoj Tech 3 Yamahi napravio treće najbolje vreme uz zaostatak od 0,801 sekundom za vodećim.

Iznenađuje da su vozači Repsol Honde, Dani Pedrosa i Marc Marquez zauzeli nisko četvrto i peto mesto. Međutim ova činjenica može se opravdati time da su obojica koristili tvrdu zadnju gumu. Druga Yamaha Tech 3 na kojoj je Pol Espargaro stigla je do šestog najboljeg vremena.

Aleix Espargaro doveo je Suzuki do sedmog mesta, ispred Ducatijevog dvojca Dovizioso – Iannone. Danilo Petrucci završio je trening na desetom mestu.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video