Lorenzo najbrži prvog dana

Posle letnje pauze, najbrži motociklisti sveta okupili su se ovog vikenda u SADu, na stazi u Indijanapolisu, kako bi odmerili snage po deseti put ove sezone.

Tokom današnjeg dana voženi su slobodni treninzi, a Jorge Lorenzo oba puta bio je najbrži. S vremenom 1.32,860 Lorenzo je bio brži za 0,03 sekunde u odnosu na Marqueza koji je prvi dan završo na drugoj poziciji. Tri minuta pre kraja oba Španca imala su identično vreme po krugu, ali je Jorge usepo da već u narednom krugu nadoknadi vreme.

Pozicije tri i četiri pripale su Ducatijevim vozačima. Dovizioso i Iannone bili su 0,295, odnosno 0,306 sekundi sporiji od vodećeg dvojca, dok se na petu poziciju smestio Cal Crutchlow sa vremenom 0,20 sekundi sprijim u odnosu na Iannonea.

Pol Espargaro koji je doživeo pad nekoliko minuta pre kraja treninga, Pedrosa, Redding i Smith zauzeli su naredne pozicije, dok je pozicija broj 10 pripala Valentinu Rossiju koji tokom čitavog dana nije mogao „da se pokupi“ sa motorom, te je iz kruga u krug testirao razna podešavanja, ne bi li sutra na kvalifikacijama bio brži.

Stefan Bradl, novajlija u Apriliji, pokazao je da problem nije toliko bio u Apriliji, već u Melandriju. Bradl je 0,131 sekunde bio brži od klupskog kolege.

Suzuki je bio u najvećim problemima u Indijanapolisu, pa su Vinales i Aleix Espargaro uspeli da se domognu pozicija 13 i 15. Međutim, Aleix Espargaro imao je ubedljivo najbrže vreme u prvom sektoru staze.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video