Lorenzo najbrži prvog dana

Španac Jorge Lorenzo završio je prvi dan slobodnih treninga na Silverstonu na prvoj poziciji, s vremenom svega 0,033 sekunde bržim u odnosu na Marca Marqueza.

Pored prve dvojice od kojih su rezultati jednostavno očekivani, najveće iznenađenje prvog dana bio je domaći takmičar Bradley Smith, koji je nakon produžetka ugovora sa Yamahom, uspeo danas da dođe do treće pozicije.

Ono što najviše brine jeste Rossijevo deseto vreme i razlika od gotovo pune sekunde u odnosu na timskog kolegu i glavnog konkurenta u borbi za titulu. Dani Pedrosa je zauzeo četvrtu poziciju na kraju dana, ispred Andree Doviziosoa. Dovizioso je kao i u Brnu koristio obnovljenu verziju Ducatija.

Aleix Espargaro je zabeležio odlično šesto vreme na Suzukiju, ali se mora uzeti u obzir to da je bio na mekim pneumaticima. On je bio jednu desetinku brži od svog brata Pola koji vozi Yamahu Tech3.

Andrea Iannone je doživeo pad tokom drugog slobodnog treninga, te je prvi dan slobodnih treninga završio na osmoj poziciji, ispred Scotta Reddinga.

foto: MotoGP.com

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video