Lorenzo najbrži na testiranju

Španac Jorge Lorenzo koji se nije pokazao u trci, imao je najbrže vreme tokom zvaničnog testa u Brnu, voženog u ponedeljak posle trke.

Aktuelni šampion, sa vremenom 1.55:394 bio je brži od klupskog kolege Valentina Rossija za 0,371 sekundi i 0,754 sekundi od Marca Marqueza koji je testiranje završio na trećoj poziciji.

Na testu su učestvovali sledeći timovi – ovistar Yamaha MotoGP, Repsol Honda Team, Team Suzuki Ecstar, LCR Honda, Monster Yamaha Tech 3, Octo Pramac Yakhnich i Estrella Galicia 0,0 Marc VDS. Trening je počeo znatno ranije od očekivanog zbog crvene zastave koja je istaknuta usled loših uslova u krivini 11.

Magneti Marelli je za test doneo nekoliko novina u softveru, za čije korišćenje se Yamaha odmah opredelila. Movistar tim takođe je testirao novu šasiju i zadnju viljušku. Lorenzo je okrenuo 43 kruga, dok je Rossi vozio punih 60 krugova.

Monster Yamaha Tech 3 vozači okrenuli su 90 krugova prilikom čega su testirali sve opcije prednje gume i novine u softveru. Smith i Espargaro završili su na pozicijama šest i osam, a na testu im se pridružio i Alex Lowes. Samo nekoliko dana pre testiranja, pitali smo Sama Lowesa da li postoji šansa da se Alex nađe na MotoGP motociklu, i to se obistinilo. Pročitajte ceo intervju sa Lowesom. 

Vozači Repsol Honde, Marquez i Pedrosa testirali su 87 krugova. Marquez je testirao novu zadnju viljušku, dok je Pedrosa bio posvećen novim gumama. Suzuki je testirao iste stvari kao i Yamaha, dok su ostali vozači testirali uglavnom gume i softver.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video