Lorenzo najbrži na kišnom Sepangu

Jorge Lorenzo dominirao je na drugom slobodnom treningu po vlažnim uslovima na Malaysian MotoGP u Sepangu. Olujna kiša prekinula je trening nakon samo pet minuta, ali ubrzo je prošla i tening se nastavio na natopljenoj stazi.

Suve putanje na stazi počele su da se pojavljuju na desetak minuta do kraja i tada je svetski šampion Marc Marquez zaouzeo drugo mesto (+0.242s) a njegov timski kolega Pedrosa treće (+1.079s).

Andrea Dovizioso na Ducatiju osvojio je četvrtu poziciju (+1.728s), a iza njega plasirali su se vozači Forward Yamaha, Aleix Espargaro (+1.871s) i Avintia’s Hector Barbera (+2.190s).

Jaka kiša najviše je omela timskog kolegu Lorenza, Valentina Rossia koji se naša tek na 15. poziciji (+3.519s) kao i Tech 3 Yamaha vozača Pol Espargaro na 16. poziciji i Bradley Smith (17) koji se na Phillip Island popeo na podium.

Andrea Iannone (Pramac Ducati) pao je u poslednjoj ukosnici na samo nekoliko preostalih minuta do kraja treninga, i držeći se za ruku odlazio je polako sa staze.

Poslednja trka po mokrom na Malaysian MotoGP bila je 2012 i tada je Pedrosa oteo pobedu Lorenzu.

Drugi slobodni trening:

 

1. Jorge Lorenzo
2. Marc Marquez
3. Dani Pedrosa
4. Andrea Dovizioso
5. Aleix Espargaro
6. Hector Barbera
7. Stefan Bradl
8. Andrea Iannone
9. Nicky Hayden
10. Cal Crutchlow
11. Karel Abraham
12. Yonny Hernandez
13. Hiroshi Aoyama
14. Alvaro Bautista
15. Valentino Rossi
16. Pol Espargaro
17. Bradley Smith
18. Alex De Angelis
19. Michael Laverty
20. Danilo Petrucci
21. Scott Redding
22. Mike Di Meglio
23. Broc Parkes

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video