Lorenzo najbrži na FP3

Jutros po suvom održan je treći slobodni trening MotoGP klase tokom kog je Jorge Lorenzo bio najbrži. Povređeni Andrea Iannone uspeo je pred kraj treninga da napravi brže vreme od Lorenza, ali je španac ubrzo uzvratio boljim vremenom.

Treće mesto pripalo je Cal Crutchlowu koji je najbolje plasirana Honda u Francuskoj. Andrea Dovizioso sa malo više od pola sekunde zaostatka nalazi se na četvrtoj poziciji, a Bradley Smith na petoj. Prošlogodišnji šampion Marc Marquez došao je tek do šeste pozicije sa 0,870s zaostatka. Marquez je juče ponovo imao problem sa motorom, koji je dogurao do boksa.

Dani Pedrosa se na stazu vraća na sedmoj poziciji, dok je iznenađenje dana Yonny Hernandez koji se plasirao na osmu poziciju trećeg slobodnog treninga. Valentino Rossi je zauzeo devetu poziciju, a poslednji koji direktno ide u Q2 je Pol Espargaro.

Sredinom treninga Aleix Espargaro je doživeo pad, nakon kog se videlo da je ozbiljno ugruvan. Espargaro je prebačen u Kliniku Mobile, a Suzukijeve garaže su bile zatvorene na kraju treninga. O čemu se radi, saznaćemo uskoro.

foto: MotoGP.com

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video