Lorenzo najbrži na domaćem terenu

Jorge Lorenzo brilijantnom vožnjom osigurao je svoju 60. pobedu u karijeri pred oko 67.000 navijača na stazi u Aragonu. Dani Pedrosa je tokom nekoliko poslednjih krugova vodio odličnu borbu za drugu poziciju sa Rossijem. Na kraju je Pedrosa pobedio Rossija za samo jednu desetinku, dok njegov timski kolega Marc Marquez zbog pada nije završio trku.

Lorenzo je ovom pobedom smanjio razliku u šampionatu na 14. bodova uz samo četiri preostale trke. Ovo je prvi dupli podijum za Moviestar Yamahu još od Brna sa kojim je tim proslavio timsku titulu prvi put od 2010. godine.

Drama je počela od smaog starta, Marquez je napravio grešku i omogućio Lorenzu vođstvo od prve krivine a Iannone je izbio na drugu poziciju. Španac je nakon nekoliko krivina ispravio grešku obišao Iannonea i krenuo za Lorenzom.

Rossi koji je znao da ne sme da dozvoli Lorenzu da pobegne, odmah je krenuo u borbu za pozicije. Italijan je već nakon prvog kruga kasnio dve sekunde za Lorenzom.

Marquez u 12. krivini pravi grešku, gubi prednji kraj i neuspeva drugu godinu za redom da završi trku u Aragonu. Ovo je peta ne završena trka za Marqueza, najviše što je ikada imao u jednoj sezoni Svetskog šampionata.

Deset krugova pre kraja razlika između Lorenza i Pedrose iznosila je 3.3 sekunde, a Rossi je i dalje bio na točku Pedrose. Lorenzo je jednostavno vozio brilijantno konstantno vozeći u 1.48s, i povećavajući vođstvo iz kruga u krug.

U uzbudljivoj završnici Pedrosa je uspeo da zadrži prvu poziciju i pobedi Rossija sa samo devet stotinki prednosti. Lorenzo je još jednu perfektno odevenu trku završio sa 2.9s prednosti.

Andrea Iannone je trku završio na odličnoj četvrtoj poziciji uprkos bolu u zbog dislociranog ramena. On je liniju cilja prešao sa 16. sekundi prednosti nad Andreom Doviziosom koji je trku završio kao petoplasirani.

 

Kompletne rezultate trke pogledajte na: MotoGP Aragon

 

 

 

Foto: thecheckeredflag.co.uk

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video