Moto trke MotoGP

Lorenzo na stazi u Indiji

Jorge Lorenzo našao se na stazi Buddh u Indiji, sa 30 srećnih vlasnika Yamahe R30.

Vlasnici su izabrani putem interneta, a dobili su priliku da se nađu na stazi Buddh sa trostrukim šampionem MotoGP kategorije Jorgeom Lorenzom. Yamaha R30 našla se u prodaji u avgustu ove godine.

Lorenzo se trenutno nalazi u Indiji, u poseti Vincente Ferrer fondaciji u Anantapuru. Ova humanitarna organizacija osnovana je 1969. godine, a bori se sa siromaštvom u jednom od najsiromašnijih delova sveta. Nakon dana provedenog na stazi, Jorge će sa Vincente Ferrer fondacijom posetiti nekoliko njihovih projekata, uključujući i lokalno sirotište i Bathalapali bolnicu.

“ Ovo je drugi put da se nalazim u Indiji, ali i na ovoj stazi. Morao sam da prođem 6 krugova, ali ne za redom, već sa pauzama, a svaki put išao sam sa novom grupom. Vozio sam sa ukupno 3 grupe, bio sam prvi, ali je bilo prilično teško jer je bilo vrlo važno. Nisam vozio opasno, uživao sam. Staza je odlična, moderna, široka i duga. Morao sam da pazim i na vozače iza sebe, da se postaram da i oni budu bezbedni. “

“ Voleo bih da MotoGP dođe i u Indiju! Tržište je veliko, što je veoma važno za MotoGP. Ljudi ovde zaista vole motore, čak ih ima i više nego automobila na ulicama. Ima mnogo ljubitelja motocikala, ali nema trke na kojoj bi mogli zaista da gledaju najsavršenije motore. “

foto: motogp.com

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video