Lorenzo: Možda imamo šansu da se borimo za pobedu

Jorge Lorenzo se nada da će mu kombinacija poboljšane Yamahe M1 i boljih guma omogućiti da se bori za pobedu ovog vikenda u Ostinu, u Teksasu.

Lorenzo je bio u konkurenciji za pobedu na Losail stazi u Kataru sa Andreom Doviziosom i njegovim timskim kolegom Valentinom Rossijem, ali je problem sa kacigom omeo njegovu viziju, izazivajući ga da pokvari tempo lidera, i trku završi na četvrtom mestu.

Dvostruki šampion premijer klase priznaje da je staza u Americi, u Teksasu ne baš omiljena Yamahama, ali je Lorenzo uveren da ima šansu da ponovi podijum od 2013., kada je završio treći iza Repsol Honda para Marca Marqueza i Danija Pedrose.

„Katar je prošlost i mislili smo da će naš rezultat biti bolji, ali sada se isključivo fokusiram na sledeću trku, koja je u Ostinu. Radujem se ponovnom trkanju tamo, čak iako to nije staza koja baš odgovara našem motociklu“, rekao jeLorenzo.

„U prošlosti sam bio u mogućnosti da budem na podijumu, tako da želim da dam najbolje od sebe i da pokušam da zadržim fokus, kao što sam u Kataru.

„Željan sam da se trkam što pre, jer se osećam veoma sposobno i mentalno jakim. Nadam se da možemo da uradimo bolji posao, nego što smo prošle godine. Ja sam se poboljšao, kao i motocikl, a možda nam novi pneumatici daju priliku da se borimo za pobedu.

„Što se mene tiče, ja ću gurati maksimalno.“

Lorenzo je pretrpeo tešku trku u Teksasu prošle godine, završivši na 10.poziciji na Yamahi, posle prevremenog starta na trci noćnoj trci otvaranja u Kataru.

 

Foto: www.eneos.us

Video