Lorenzo: Moram da nađem način da ponovo budem brz

Gledajući timskog kolegu, Valentina Rossija, kako pobeđuje na dve od prvih tri trka 2015 MotoGP šampionata, Jorge Lorenzo postaje nestrpljiv za svoj sopstveni uspeh.

Španac pred ovaj vikend na domaćoj stazi u Jerezu je četvrti u generalnom plasmanu, sa dva četvrta i jednim petim mestom.

„Za mene je motocikl konkurentnije nego prošle godine, što je Valentino i pokazao. Samo moram da nađem način da opet budem brz“, rekao je dvostruki MotoGP šampion. „Mislim da sam u Kataru bio u stanju da se borim za pobedu, da nisam imao problem sa kacigom. Nakon toga sam bio malo slabiji (zbog bolesti) u Ostinu, i u Argentini sam imao nekih problema sa gumama.

„Kada ste na vrhu i brži od vaših rivala, ako imate neke male probleme, to ne menja vašu poziciju. Ali, kada ste malo sporiji i imate neke male probleme, sada kada ima mnogo više konkurentnih vozača u MotoGP-iju, vi ste na trećem, četvrtom ili petom mestu.

„Zato moramo da se poboljšamo za ove dve, tri desetinke, i onda ćemo opet da se borimo za pobedu.“

Lorenzo je već 29 poena iza Rossija, i prvi 2015 podijum je minimalna meta za njega u nedelju.

„Valentino je osvojio dve trke, tako da zasigurno ima mnogo više poena u odnosu na nas, ali je očigledno moglo biti i gore, kao prošle godine. Ali očigledno, to nije mesto na kome mi želimo da budemo. Najmanje želimo da se borimo za podijum i mislim da je Jerez savršeno mesto za to. Tako da ćemo pokušati.“

 

Foto: www.motograndprix.motorionline.com

Video