Lorenzo i Marquez dobili telohranitelje u Mugellu

Jorge Lorenzu i Marc Marquezu ponuđene su usluge telohranitelja na trci u Mugellu. Ovaj potez rezultat je napetosti nakon prošlogodišnjeg prvenstva, kada je italijanski heroj Valentino Rossi optužio Marqueza za zaveru protiv njega tokom borbe za šampionsku titulu sa Lorenzom.

„Pa u padoku, ne znam da li je potrebno. Možda van padoka?“, komentarisao je Lorenzo, aktuelni svetski šampion i pobednik na četiri od pet poslednjih trka voženih u Mugellu. „Postoji mnogo navijača u Italiji, i nikada ne znate kako navijač može da reaguje. Tako da je okej da telohranitelji budu tamo i ako mi ne trebaju. Ako nam budu trebali, oni će biti spremni da reaguju.“

Međutim vozač Repsol Honde je čvrsto protiv ovog poteza.

„Iskreno od kada sam juče stigao osećam se dobro. Fanovi su jedino tražili fotografije i autograme. Jutros kada sam ižašao iz kuće video sam telohranitelje, i iskreno već sam rekao Dorni da mi telohranitelji ne trebaju.“ – rekao je Marquez.

„Ne želim telohranitelje. Želim da se osećam normalno. Ovo je samo još jedna staza i ja mislim da smo mi u sportu gde ovo ne bi trebalo da se dešava. Tako da sam im već rekao da mi ne trebaju. Osećam se odlično i to je najvažnije.“

Lorenzo i Marquez bili su četo izviždani od strane navijača u proteklih pet trka. Lorenzo će sledeće godine verovatno imati daleko topliji prijem u Mugellu s obzirom da će tada biti fabrički vozač Ducatija.

 

 

 

 

Foto: beinsports.com

 

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video